Piletina cacciatore, pollo alla cacciatore odnosno starinsko je jelo za koje, kao što je s takvim jelima obično slučaj, postoji puno recepata. Popis sastojaka, pored piletine, obično uključuje luk, rajčicu, ponekad gljive i papriku, a neizostavni su vino i dobra doza začina: obično se dodaje ružmarin, može se koristiti i lovorov list, dok topli začini poput klinčića prizivaju izvorni, renesansni štih, što je dobro, jer ovo je jelo osmišljeno upravo u tom razdoblju, po uzoru na jela od divljači.
Ono što je ipak ključno i ne može se preskočiti je dugo, polagano kuhanje, a što se tiče posluživanja, ovo jelo obično ide uz rustikalni kruh, tjesteninu ili palentu.
Piletina cacciatore
Sastojci:
400 g konzervirane rajčice
250 g gljiva
150 ml crnog vina
50 g maslina be...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....