Kad vam zatreba brzinsko rješenje za ručak, piletina je jedan od najboljih izbora. Vrlo brzo se priprema, a obroku daje dozu proteina. Najvažnije od svega, kad se dobro pripremi, izvrsna je. Nudimo vam recept za piletinu u kojem sve te njene dobre strane dolaze do izražaja: pileća prsa u umaku, gotova za 20 minuta, kako vam to zvuči?
Nama zvuči super, a bome tako i izgleda, samo bacite oko na snimku koja slijedi u nastavku. I video i recept na svom je Instagramu objavila Marija Herjavić Jerkić, uz čije vam ih dopuštenje prenosimo.
Piletina u umaku za 20 minuta
Sastojci
pileća prsa
mladi luk (ili obični)
bijelo vino
temeljac ili voda
mlijeko
kukuruzni škrob
začini (sol, mješavina začina za piletinu)
riža (za prilog)
Priprema
Izrežite pileća prsa na odreske. Nauljite ih i začinite po ukusu.
Ispecite meso na jačoj vatri dok ne poprimi zlatnosmeđu boju. Dodajte sitno nasjeckani mladi luk (ili obični) dok se meso peče.
Nakon nekoliko minuta, podlijte bijelim vinom kako biste deglazirali tavu. Kad vino ispari, ulijte malo mlijeka i temeljca (ili vode), pa dodajte još začina po potrebi.
Poklopite i ostavite da se krčka na laganoj vatri nekoliko minuta. Na kraju, umiješajte kukuruzni škrob razmućen u malo vode ili mlijeka. Kuhajte još nekoliko minuta dok se umak ne zgusne.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....