StoryEditorOCM
Slanoka‘ cukar

Počela je sezona povrća koje Dalmacija obožava: dok je mlado najbolje ga je pripremiti na ovaj način, gotovo je za čas

Piše T. S. M.
3. travnja 2024. - 12:37

Počeo je prvi mladi bob i jako mu se veselimo jer ne samo da je sladak ka‘ cukar nego je pun vitamina i minerala kojih nam svima nedostaje u proljeće. Tako mlad bob šteta je kuhati na uobičajene načine, a još ga je teško naći u većim količinama pa vam nudimo jedan zgodan recept za koji vam ga neće trebati puno, a uživat ćete u svakom zalogaju.

Riječ je o manistri s bobom i pancetom, jednostavnom jelu koje se priprema brzo i lako.

Ako vam bob izaziva određene probavne tegobe, da ih sad ne spominjemo, u jelo prije posluživanja možete ubaciti malo svježe metvice, što će mu ujedno osvježiti i podići okus, a ako nemate svježu, tada u nešto ranijoj fazi pripreme ubacite sušenu.

Bob i manistra

Sastojci:

350 g očišćenog boba
250 g tjestenine
50 g parmezana
35 g pancete
35 ...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. listopad 2025 04:41