Počeo je prvi mladi bob i jako mu se veselimo jer ne samo da je sladak ka‘ cukar nego je pun vitamina i minerala kojih nam svima nedostaje u proljeće. Tako mlad bob šteta je kuhati na uobičajene načine, a još ga je teško naći u većim količinama pa vam nudimo jedan zgodan recept za koji vam ga neće trebati puno, a uživat ćete u svakom zalogaju.
Riječ je o manistri s bobom i pancetom, jednostavnom jelu koje se priprema brzo i lako.
Ako vam bob izaziva određene probavne tegobe, da ih sad ne spominjemo, u jelo prije posluživanja možete ubaciti malo svježe metvice, što će mu ujedno osvježiti i podići okus, a ako nemate svježu, tada u nešto ranijoj fazi pripreme ubacite sušenu.
Bob i manistra
Sastojci:
350 g očišćenog boba
250 g tjestenine
50 g parmezana
35 g pancete
35 ...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....