Veselimo se početku sezone artičoka i jedva čekamo isprobati nove recepte za pripremu tog fantastičnog povrća. Zapravo je riječ o cvijetu, ali nećemo sitničariti.
Artičoke su pravi gurmanski užitak kad su dobro pripremljene, a jedan od najpopularnijih načina njihove pripreme je prema receptu za artičoke na rimski, odnosno carciofi alla romana.
Ako niste probali artičoke na ovaj način, pripremite se - mogao bi vam postati omiljen.
U Rimu i okolici ovo se jelo priprema od artičoka sorte romanesco, koje se najprije očiste od tvrdih listova i bodlji te im se podreže stabljika, koja se, budući da je debela, mesnata i vrlo ukusna, sačuva, oguli i priprema zajedno s artičokama.
Artičoke ii stabljike zatim se potope na nekoliko minuta u vodu s limunovim sokom, kako ne bi po...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....