StoryEditorOCM
Slanosezonski

Pogledajte kako ova Splićanka po babinom receptu priprema omiljeno dalmatinsko jelo, svi su mu sastojci upravo u stađunu

Piše T. S. M.
16. travnja 2024. - 07:05

"Ovo je jedino doba godine kad bih mogla biti vegetarijanac", napisala je uz objavu koju vam jednostavno moramo prenijeti dalmatinska food blogerica koju pratimo na Instagramu Krupnjaci sa stola. A objavu je posvetila, na našu radost jer jednako razmišljamo, jednom dobro poznatom i omiljenom dalmatinskom jelu kao stvorenom za kasno proljeće: artičokima s bobom i bižima.

Znamo da svi znate kako se to radi, ali uvijek je lijepo ćirnuti drugome u pjat i doznati stavlja li u teću isto što i mi. Pa smo malo pažljivije proučili objavu. Koja kaže...

"Stari dalmatinski recept, a moj je mamin tj. babin. Uvijek mi miriše na još. Zelena menestra (isto babin recept) mi je najdraže zimsko jelo, a ovo - najdraže proljetno. I zato se uvijek veselim svibnju kad krenu artičoke, bob i biž. Ove g...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. listopad 2025 03:44