StoryEditorOCM
Slanoa tek ovaj trik...

Pohana piletina koja je izvana savršeno hrskava, a iznutra neodoljivo mekana: tajna je u ova tri sastojka, čuda čine!

Piše T. S. M.
12. kolovoza 2024. - 14:36

Ako ste naumili pohati piletinu pa ste već izvadili krušne mrvice, brašno i jaja - odmah ih pospremite. Zapravo, ostavite jaja. Ali prezla i brašno neće vam trebati - barem ako želite dobiti osobito sočnu piletinu s najhrskavijom, neodoljivom koricom. A zašto to ne biste željeli?

Umjesto uobičajenih sastojaka za pohanje trebat će vam jogurt, senf, nezaslađene kukuruzne pahuljice (cornflakes) i - plastična vrećica koja se može dobro zatvoriti. Ovo posljednje nije nužno, ali uvelike olakšava posao.

Evo kako se priprema pohana piletina po ovom receptu i u čemu je tajna. Ponajprije, u umaku koji će meso fino začiniti, a preuzet će ulogu standarrdnih sastojaka, brašna i jaja. Umak se priprema od jogurta, senfa, jaja i začina te malo mlijeka, a zahvaljujući posebnom sastavu, om...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. listopad 2025 00:55