Nama nije poznat nitko tko bi odbio dobro napravljene polpete, još posebno ako su u toću. Ako vi znate takvoga, napravite mu polpete po našem receptu i za čas ćete ga razuvjeriti. Poslužite ih uz dobar pire i uspjeh vam je zajamčen.
Iskušajte i naš mali trik za posebno ukusne i mekane poplete: smjesi za polpete dodajte malo mineralne vode. Najprije stavite oko pola decilitra pa promiješajte i ocijenite može li smjesa podnijeti još malo tekućine. Mineralna će ih učiniti mekšima, rahlijima i laganijima, sigurno ćete uživati.
Polpete u toću
Sastojci:
500 g miješanog mljevenog mesa
1 jaje
1 luk
2 češnja češnjaka
2-3 žlice krušnih mrvica + još za uvaljati (po želji)
1 žlica peršina
1 žličica slatka dimljene paprike
50-100 ml mineralne vode
sol, papar
Umak:
300 ml pirea ...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....