StoryEditorOCM
Slanoza polizat prste

Polpete od mljevenog mesa ispast će vam dobro kao nikad dosad ako im dodate i ovaj sastojak pa ih dovršite u toću

Piše T. S. M.
8. svibnja 2024. - 15:21

Nama nije poznat nitko tko bi odbio dobro napravljene polpete, još posebno ako su u toću. Ako vi znate takvoga, napravite mu polpete po našem receptu i za čas ćete ga razuvjeriti. Poslužite ih uz dobar pire i uspjeh vam je zajamčen.

Iskušajte i naš mali trik za posebno ukusne i mekane poplete: smjesi za polpete dodajte malo mineralne vode. Najprije stavite oko pola decilitra pa promiješajte i ocijenite može li smjesa podnijeti još malo tekućine. Mineralna će ih učiniti mekšima, rahlijima i laganijima, sigurno ćete uživati.

Polpete u toću

Sastojci:

500 g miješanog mljevenog mesa
1 jaje 
1 luk
2 češnja češnjaka
2-3 žlice krušnih mrvica + još za uvaljati (po želji)
1 žlica peršina
1 žličica slatka dimljene paprike
50-100 ml mineralne vode
sol, papar

Umak:

300 ml pirea ...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. listopad 2025 16:14