Ne znate što za ručak, samo znate da ste gladni i da ne možete više čekati? Prije nego glad utažite brzom hranom zbog koje ćete kukati kad vam loše sjedne na želudac, pročitajte što vam predlažemo kao rješenje za ukusan i lagan obrok gotov za pola sata.
Trebat će vam leća i špinat, dvije namirnice koje se savršeno nadopunjuju. Leća je bogata biljnim proteinima i vlaknima, pa prirodno potiče probavu i pomaže održavanju zdrave crijevne flore, dok špinat sadrži obilje željeza, magnezija i vitamina C. Kada se spoje u laganom varivu s malo maslinovog ulja i limuna, dobiva se jelo koje čisti organizam, jača imunitet i pruža dug osjećaj sitosti bez opterećenja za želudac.
Tajna uspjeha ovog jela je u jednostavnosti: leća se kuha dok ne omekša, a špinat se dodaje na samom kraju kako bi zadržao boju i svježinu. Limunov sok na kraju kuhanja ne samo da obogaćuje okus jela, nego pritom pomaže apsorpciji željeza iz špinata i leće.
Varivo od leće i špinata
Sastojci:
250 g leće
200 g svježeg špinata
1 l vode ili povrtnog temeljca
50 ml maslinova ulja
2 režnja češnjaka
1 luk
sok ½ limuna
sol, papar
Priprema:
Nasjeckajte luk i češnjak pa ih kratko propirjajte na maslinovom ulju dok ne omekšaju i zamirišu. Dodajte leću, zalijte vodom ili povrtnim temeljcem i kuhajte otprilike 25 do 30 minuta, dok ne omekša. Pred kraj dodajte svježi špinat i kuhajte još 5 minuta, samo da uvene. Na kraju dodajte limunov sok, posolite i popaprite po ukusu. Poslužite toplo, uz komadić integralnog kruha ili prepeč
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....