Sezona tikvica je prošla svoj vrhunac, pa iako ćemo još neko vrijeme uživati u njima oproštaj se nazire. No, to nije razlog da se oprostite od fenomenalnih povrtnih popečka koje svi volimo. Zato smo vam pripremili recept za popečke s glavatim kupusom!
Ovi popečci pripremaju se uz dodatak jednog sastojka koji je zdrav, ali i funkcionalan u ovom receptu jer služi upijanju suvišne vlage. Riječ je o zobenim pahuljicama kojih malo dodajemo u smjesu. Ipak potrebno je dodati i brašno da dobijemo željenu teksturu i da popečci ne budu ljepljivi. Nama se sviđaju ovi prženi na malo ulja, no ako vi imate neki drugi način koji vam se više sviđa probajte!
Popečci od kupusa
Sastojci
3 jaja
1 kupus srednje veličine
1 luk
1 mrkva
3 - 4 žlice brašna
2 žlice zobenih pahuljica
Sol, papar
Ulje za prženje
Priprema
Narežite kupus na malo šire trake nego za salatu, stavite u tavu s malo ulja, izmješajte, dodajte nekoliko žlica vode i pklopite. Podušite ga tako nekih 15-ak min. Narežite kapulu na tanke polumjesece i stavite pirjati na malo ulja, zatim kad je povenula dodajte krupnije naribanu mrkvu. U zdjeli izradite jaja, posolite, popaprite i dodajte zobene. Kad je kupus izgubio dosta volumena i omekšao, dodajte imu izdinstano povrće, izmiješajte i dodajte u zdjelu s jajima. Sjedinjenoj smjesi dodajte brašno, dobro izmiješajte i po potrebi još začinite. Smjesu vadite žlicom i pržite na neprijanjajućoj takvi s malo ulja, nekoliko minuta sa svake strane dok ne dobiju zlatno smeđu boju.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....