StoryEditorOCM
Slanobrzo I UKUSNO

Popečci od... e, nisu od tikvica! Omiljeno jelo možete napraviti i od ovog povrća. Gotovi su za čas, a svi će ih voljeti

Piše K. V.
21. kolovoza 2025. - 16:01

Sezona tikvica je prošla svoj vrhunac, pa iako ćemo još neko vrijeme uživati u njima oproštaj se nazire. No, to nije razlog da se oprostite od fenomenalnih povrtnih popečka koje svi volimo. Zato smo vam pripremili recept za popečke s glavatim kupusom!

Ovi popečci pripremaju se uz dodatak jednog sastojka koji je zdrav, ali i funkcionalan u ovom receptu jer služi upijanju suvišne vlage. Riječ je o zobenim pahuljicama kojih malo dodajemo u smjesu. Ipak potrebno je dodati i brašno da dobijemo željenu teksturu i da popečci ne budu ljepljivi. Nama se sviđaju ovi prženi na malo ulja, no ako vi imate neki drugi način koji vam se više sviđa probajte! 

image
Shutterstock

Popečci od kupusa

Sastojci

3 jaja
1 kupus srednje veličine
1 luk
1 mrkva
3 - 4 žlice brašna
2 žlice zobenih pahuljica
Sol, papar
Ulje za prženje

Priprema

Narežite kupus na malo šire trake nego za salatu, stavite u tavu s malo ulja, izmješajte, dodajte nekoliko žlica vode i pklopite. Podušite ga tako nekih 15-ak min. Narežite kapulu na tanke polumjesece i stavite pirjati na malo ulja, zatim kad je povenula dodajte krupnije naribanu mrkvu. U zdjeli izradite jaja, posolite, popaprite i dodajte zobene. Kad je kupus izgubio dosta volumena i omekšao, dodajte imu izdinstano povrće, izmiješajte i dodajte u zdjelu s jajima. Sjedinjenoj smjesi dodajte brašno, dobro izmiješajte i po potrebi još začinite. Smjesu vadite žlicom i pržite na neprijanjajućoj takvi s malo ulja, nekoliko minuta sa svake strane dok ne dobiju zlatno smeđu boju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. listopad 2025 04:51