Popularna stranica TasteAtlas na svom je Instagram profilu objavila post posvećen kultnom dalmatinskom jelu - hobotnici ispod peke. Obožavanu hobu opisali su ovim riječima: "Hobotnica ispod peke popularno je dalmatinsko jelo koje se priprema polaganim kuhanjem cijele hobotnice u vlastitom soku unutar velike tradicionalne peke u obliku zvona, smještene na ognjištu. Ponekad se hobotnici dodaju maslinovo ulje i vino kako bi ostala sočna. S hobotnicom se obično peku i krumpiri, luk, mrkve, rajčice i paprike, što ovo jelo čini praktičnim obrokom u jednom loncu.".
Eto, kratko, ali slatko i sasvim jasno.
Razveselilo nas je spominjanje jela koje nam je jako drago, no bojali smo se pogledati komentare. Bilo nas je strah dosadnog uobičajenog prepucavanja o podrijetlu jela, često sasv...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....