Jela s mljevenim mesom mnogima su često na jelovniku jer ova je namirnica zgodna za pripremu i lako prilagodljiva različitim receptima. Jedno od popularnih jela s mljevenim mesom je pastirska pita, posebna po tome što je sloj mesa lijepo ušuškan ispod pokrivača od pire krumpira. Zbog tog detalja meso ostaje sočno, što jelo čini osobito ukusnim, no pire krumpir je mnogima na crnoj listi kao jelo koje poprilično deblja.
Istina, može ga se napraviti u nešto zdravijem izdanju, s malo manje maslaca i mlijekom umjesto vrhnja, ali to ne mijenja činjenicu da je krumpir poprilično izmrcvaren, što mu dodatno podiže glikemijski indeks te tako posljedično utječe na to da se od obroka s takvom namirnicom višedebljamo nego od, primjerice, komada mesa posluženog uz salatu ili lešo blitvu....
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....