Meso punjeno sirom uz prave dodatke jelo je koje će sigurno dobro proći poslužite li ga u bilo kojoj prilici. Jer hajdemo iskreno, većina nas teško može odoljeti jelima sa sirom koji se pečenjem otopi i postane slastan dodatak. Pileći fileti punjeni mozzarellom i senfom, obloženi dimljenom pancetom i zatim pečeni u pećnici upravo su takvo jelo, voljet će ga svi, a toliko je jednostavno za pripremu da ćete ga često ponavljati.
Osim toga, jelo je svestrano i odlično se slaže s mnogim prilozima, pečeni krumpiri, riža s povrćem ili bogata salata samo su neke od ideja. Savjet je da kupite kvalitetniju pancetu koja je dimljena jer upravo ona daje pečat jelu.
Pileći fileti punjeni sirom i senfom
Sastojci
800 g ili 4 kom pilećih prsa
200 g mozzarelle
100 - 150 g pancete ili 8 traka
1 žlica senfa
Sol, papar
Priprema
Zagrijte pećnicu na 200 ºC. Pileće filete po dužini prerežite po pola, ali ne do kraja nego tako da se jednim krajem drže zajedno, poput knjige, kako biste ih mogli puniti. Utrljajte sol i papar. Posolite manje nego biste inače zbog pancete. Mozzarellu sitno natrgajte i pomiješajte sa obilnom žlicom senfa, zatim tom smjesom punite meso. Oko svakog fileta omotajte dvije trake pancete, toliko čvrsto da drže meso zatvoreno. Po želji mozzarellu možete iskombinirati sa cheddarom kojeg ćete naribati. Pecite 20 - 25 min.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....