StoryEditorOCM
Slanolagano, a odlično

Pravo ljetno jelo s puno sezonskog povrća: poznati specijalitet pun je mediteranskih okusa, a jede se na različite načine

Piše T. S. M.
9. srpnja 2024. - 11:13

Danas ćemo lagano, vruće je. Lagano bi značilo dati prednost povrću, a meso i krumpire staviti na čekanje.

S obzirom na stađun, dati prednost povrću znači da ćemo se odlučiti za pome, balancane i tome slično, a jedno jelo koji sve to baš lijepo kombinira je caponata, koja vam može poslužiti kao prilog uz rižu, palentu, tjesteninu, kvinoju ili nešto tome slično, a super je kad se posluži s prepečenim kruhom ili kao prilog nekom konkretnijem jelu.

Riječ je o jelu porijeklom sa Sicilije, u kojem se osjeća jak utjecaj arapske kuhinje, jer se spajaju slatko i kiselo, a recept je toliko prilagodljiv da postoji preko 30 poznatih inačica. Stoga ste i vi sasvim slobodni stvoriti vlastitu. Ako vam pinjoli i grožđice nisu po guštu, slobodno koristite ...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. listopad 2025 01:28