Tjestenina u kremastom umaku uvijek je dobra ideja - osim ako ste primorani izbjegavati vrhnje, krem sir, maslac i slične sastojke koji su nam inače neophodni za pripremu takvih jela. Srećom po sve na koje se odnose takve restrikcije, postoji sasvim zgodno rješenje koje je pritom i zdravije te ima daleko manje kalorija: umak od cvjetače.
Vrlo je nježne teksture, kremast i neutralnog okusa zbog čega je izvrsna podloga za dodatke poput kozica, gljiva, pancete, graška... Tko god ga je kušao - a mi jesmo pa dobro znamo o čemu govorimo - mogao bi vam reći da je sasvim pristojna zamjena umacima na bazi mlječnih proizvoda.
Ovog puta predlažemo vam recept koji spaja kremasti umak od cvjetače s jednim zgodnim, jeftinim i praktičnim sastojkom koji svi rado kombiniramo s tim povrćem. Rij...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....