U Dalmaciji je običaj ribu prije friganja uvaljati u brašno, no drugdje uživaju u ribi iz paštele. Na Istoku se paštela najčešće radi od rižinog brašna i ledeno hladne vode, dok se na Zapadu obično priprema s pivom. Jedna i druga imaju svoje prednosti, a ako ste poželjeli sasvim obično brašno zamijeniti tijestom koje nakon prženja postaje vrlo hrskavo, ideja vam je dobra, ali... pričekajte.
Prilikom friganja ribe u tijestu mnogi zaboravljaju jedan naoko nebitan, ali zapravo itekako važan korak i zbog toga im smjesa u koju su umočili ribu samo sklizne ili se raspadne, zbog čega se riba napije ulja.
Ribu biste, stoga, prije umakanja u paštelu trebali dobro posušiti ili je pak uvaljati u brašno. Eto, zbog toga smo vam savjetovali da pričekate. Ribu za prženje pripremite k...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....