StoryEditorOCM
Slanobrzo i predobro

Shakshuka je idealan doručak - brzo gotov, zasitan, ukusan i pun hranjivih sastojaka: pripremite je ovako, super je

Piše T. S. M.
3. lipnja 2024. - 07:05

Želite li imati dovoljno energije, izbjeći glad i najesti se kvalitetnih sastojaka u ukusnom jelu, vaš idealan izbor za doručak je shakshuka.

Recepata za šakšuku je bezbroj, no osnovni princip je isti: trebate napraviti šalšu od rajčica (bolje je koristiti pelate ili svježe rajčice nego običnu pasatu koja bi mogla biti prerijetka), dobro je začiniti pa pred kraj kuhanja žlicom načiniti "gnijezda" u koja ćete razbiti jaja. Varijacije se sastoje u povrću koje ide u umak od rajčica - koriste se paprika, luk, patlidžan, tikvice, pa i krumpiri ili slanutak.

Što se tiče začina, u tradicionalnijim receptima koriste se mljeveni kim, mljevena paprika, ljute papričice i muškat, ponekad i sjeme koromača. Neki u šakšuku vole dodati sir, najčešće fetu ili ribani tvrdi ovčji si...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. listopad 2025 19:31