Tražite li zgodnu ideju za prilog, glavno jelo bez mesa ili vam treba nešto zdravo, ali ne i dosadno, nudimo vam recept za pet. Napravite polpetice od povrća i jedne zdrave namirnice koja je toliko bogata proteinima da je mnogi koriste kao zamjenu za meso. Nije riječ o soji.
Nego o kvinoji. Kad se lijepo skuha i pomiješa s kratko prokuhanom brokulom, kvinoja postaje idealan sastojak ručka koji izgleda kao da smo išli udovoljiti želji za ne baš tako zdravim zalogajima. Samo što nismo, a ako ih ispečete u oećnici umjesto da ih ispržite u ulju, bit će još zdravije.
Nakon ovih polpetica nema straha od glasi jer kvinoja je poznata kao namirnica koja jamči dugotrajnu sitost i ne uzrokuje nagli skok šećera u krvi. Poslužite ih uz neki fini umak na bazi grčkog jogurta, maslinovog ...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....