Treba li vam ideja za pripremu jela koje će vas lijepo zagrijati i zasititi, nudimo vam jedan starinski recept. Riječ je o jelu koje je nekoć bilo jako popularno na cijelom području bivše države, a može se pripremati sa svježim ili suhim mesom.
Poteklo je iz siromaške kužine kao zgodan način za nahraniti puno gladnih usta i osigurati objed za dan unaprijed, kako se na pripremu hrane ne bi trošilo vrijeme koje se može i bolje utrošiti.
Velika mu je prednost što stajanjem nimalo ne gubi na kvaliteti, štoviše, postaje još ukusnije pa se zaista isplati napraviti veću količinu i biti miran par dana.
Osnovni sastojci jela su kiseli kupus, luk i meso, najčešće svinjetina, u BiH junetina i janjetina, često i perad te ponekad suhomesnati proizvodi poput pečenice, pancete, suhih...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....