StoryEditorOCM
SlanoNa novi način

Splićanka je u poznatom specijalitetu teletinu zamijenila balancanama i dobila odlično sezonsko jelo. Imamo recept!

Piše K. V.
30. lipnja 2025. - 13:27

Često su tradicionalni i dobro provjereni recepti inspiracija za nova, zanimljiva i privlačna jela. Upravo smo takvo jelo našli kod poznate splitske blogerice Anke Slišković koju pratimo na odličnom Instagram profilu.

Anka je omiljenu saltimboccu alla Romana pripremila s balancanama, uspješno zamijenivši glavni sastojak (teletinu) povrćem, a topljeni sir je svakako neodoljiv dodatak.

Inače, Saltimbocca alla Romana klasično je talijansko jelo s tankim kriškama teletine prekrivenim pršutom i kaduljom pa kuhanim u maslacu i bijelom vinu. Tko  ga je probao barem jednom u životu odmah je shvatio zašto nosi ovaj naziv ("skočiti u usta"), jer za ovo se jelo upravo to mora poželjeli, toliko je ukusno.

Poznavajući Ankine kulinarske kreacije, vjerujemo da i u verziji s balancanama izaziva istu želju.

image
Privatni album

Saltimbocca alla Romana s balancanama

Sastojci:

Balancane
Sir mekani (gauda)
Pršut ili šunka po želji
Listovi svježe kadulje

Priprema:

Balancane izrežite na deblje fete,ispecite ih na teflon tavi

Prohladite ih,na svaku fetu stavite feticu sira,šunke ili pršuta,list kadulje pričvrstiti čačkalicom, složite ih na lim za pečenje obložen papirom za pečenje,pokapajte sa malo maslinovog ulja i pecite 20-ak min.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. listopad 2025 05:02