Često su tradicionalni i dobro provjereni recepti inspiracija za nova, zanimljiva i privlačna jela. Upravo smo takvo jelo našli kod poznate splitske blogerice Anke Slišković koju pratimo na odličnom Instagram profilu.
Anka je omiljenu saltimboccu alla Romana pripremila s balancanama, uspješno zamijenivši glavni sastojak (teletinu) povrćem, a topljeni sir je svakako neodoljiv dodatak.
Inače, Saltimbocca alla Romana klasično je talijansko jelo s tankim kriškama teletine prekrivenim pršutom i kaduljom pa kuhanim u maslacu i bijelom vinu. Tko ga je probao barem jednom u životu odmah je shvatio zašto nosi ovaj naziv ("skočiti u usta"), jer za ovo se jelo upravo to mora poželjeli, toliko je ukusno.
Poznavajući Ankine kulinarske kreacije, vjerujemo da i u verziji s balancanama izaziva istu želju.
Saltimbocca alla Romana s balancanama
Sastojci:
Balancane
Sir mekani (gauda)
Pršut ili šunka po želji
Listovi svježe kadulje
Priprema:
Balancane izrežite na deblje fete,ispecite ih na teflon tavi
Prohladite ih,na svaku fetu stavite feticu sira,šunke ili pršuta,list kadulje pričvrstiti čačkalicom, složite ih na lim za pečenje obložen papirom za pečenje,pokapajte sa malo maslinovog ulja i pecite 20-ak min.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....