StoryEditorOCM
Slanopuni okusa

Starinski način za pripremu patlidžana: recept je jednostavan, brzo su gotovi, a možete ih poslužiti na tisuću načina

Piše T. S. M.
23. kolovoza 2024. - 11:45

Patlidžane volimo na sve moguće načine: pečene, pohane, punjene, gratinirane... ali pomalo nam ponestaje ideja što bismo više s njima mogli raditi. Srećom, tu su društvene mreže koje nas mogu podsjetiti na neka zaboravljena jela ili nam otkriti tajne drugih kulinarskih tradicija, a upravo se tako dogodilo s jelom o kojem je ovdje riječ.

Kladimo se da nikad niste čuli za patlidžane na gljive! Ime mu potječe od načina rezanja, ali i pripreme, jer se na sličan način pripremaju i gljive, barem u kraju iz kojeg potječe, a to je talijanska pokrajine Kampanija (u kojoj je i Napulj, pa se ovo jelo ponekad naziva patlidžanima na napuljski).

Postoje mnoge varijante ovog recepta, u nekima se koristi umak od rajčice, u drugima sir, neki ga proglašavaju prilogom za tjesteninu...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. listopad 2025 21:52