Patlidžane volimo na sve moguće načine: pečene, pohane, punjene, gratinirane... ali pomalo nam ponestaje ideja što bismo više s njima mogli raditi. Srećom, tu su društvene mreže koje nas mogu podsjetiti na neka zaboravljena jela ili nam otkriti tajne drugih kulinarskih tradicija, a upravo se tako dogodilo s jelom o kojem je ovdje riječ.
Kladimo se da nikad niste čuli za patlidžane na gljive! Ime mu potječe od načina rezanja, ali i pripreme, jer se na sličan način pripremaju i gljive, barem u kraju iz kojeg potječe, a to je talijanska pokrajine Kampanija (u kojoj je i Napulj, pa se ovo jelo ponekad naziva patlidžanima na napuljski).
Postoje mnoge varijante ovog recepta, u nekima se koristi umak od rajčice, u drugima sir, neki ga proglašavaju prilogom za tjesteninu...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....