StoryEditorOCM
Slanoukusno i sočno

Starinski specijalitet u ljetnoj verziji: trebat će vam kupus i piletina, lako se priprema i baš je za prste polizat‘

Piše T. S. M.
2. srpnja 2024. - 11:00

Protekle smo zime često uživali u podvarku, starinskom specijalitetu od kiselog kupusa i suhog mesa, najprije kratko kuhanih, a zatim lijepo zapečenih u pećnici. Sad kada  uživamo u obilju mladog kupusa, vrijeme je za ljetnu verziju ovog ukusnog i ekonomičnog jela.

Princip je isti: najprije se na masnoći ispirja meso, pa se zatim u istoj teći pirja kupus sa začinima. Kad kupus omekša, prebaci se u posudu za pečenje, po njemu se posloži meso pa sve ide u pećnicu. Dok se meso peče, pustit će sokove i razviti okuse, a kupus će sve to upiti i postati tako dobar - za prste polizat‘!.

Naš recept podrazumijeva piletinu, no ako želite, možete koristiti i bržole, roštiluj kobasice, pancetu ili nešto drugo po pizboru. Izvorno se uz kupus može koristiti i ribana mrkva, no nećete ...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. listopad 2025 20:37