StoryEditorOCM
Slanoprhko i kremasto

Talijanska pita od sira oduševljava jednostavnošću i punim okusom: ovaj kolač obožavaju sve generacije, evo kako se radi

Piše T. S. M.
7. ožujka 2024. - 08:10

Obožavamo bureke, gibanice i slična fina slana jela sa sirom, ali ponekad se baš zaželimo pojesti svježi sir na neki slatki način. Slažete li se s nama, predložit ćemo vam jedan jako dobar starinski recept za jednostavnu, ali jako dobru pitu od sira.

Recept nam stiže iz Italije, gdje ovu slasticu obožavaju sve generacije, a vjerujemo da će svoje obožavatelje steći i u našim krajevima. Talijani za pripremu ove pite koriste mascarpone, pa su okus i tekstura slastice nešto nježniji i kremastiji nego u naših klasičnih pita od sira.

Mi vam savjetujemo da se držite originalnog sastojka, a ako vam nije pri ruci, zamijenite ga istom količinom svježeg sira pomiješanog s vrhnjem ili pak s mladim kajmakom neutralnog okusa. Neka sir bude što svježiji, bez primjesa kiselosti, u pro...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. listopad 2025 17:14