Obožavamo bureke, gibanice i slična fina slana jela sa sirom, ali ponekad se baš zaželimo pojesti svježi sir na neki slatki način. Slažete li se s nama, predložit ćemo vam jedan jako dobar starinski recept za jednostavnu, ali jako dobru pitu od sira.
Recept nam stiže iz Italije, gdje ovu slasticu obožavaju sve generacije, a vjerujemo da će svoje obožavatelje steći i u našim krajevima. Talijani za pripremu ove pite koriste mascarpone, pa su okus i tekstura slastice nešto nježniji i kremastiji nego u naših klasičnih pita od sira.
Mi vam savjetujemo da se držite originalnog sastojka, a ako vam nije pri ruci, zamijenite ga istom količinom svježeg sira pomiješanog s vrhnjem ili pak s mladim kajmakom neutralnog okusa. Neka sir bude što svježiji, bez primjesa kiselosti, u pro...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....