Dobro nas je nasmijala ideja o "tatinom kolaču", a kad smo malo bolje proučili recept, zaključili smo da nije samo duhovita nego i dobra. Pastel de papa, u prijevodu tatin kolač radi se s krumpirom i mesom, baš kako manje-više svaki tata voli. Ništa brašno, jaja, čokolada i lješnjaci, nikakve kremice i glazure nego lijepo konkretno. I jako dobro uz čašu dobro rashlađenog piva ili lijepu, prohladnu bevandu.
Ovo je zapravo neka argentinska varijacija na temu poznate pastirske pite, koja je po principu pripreme ista: krumpir je u funkciji čuvanja sočnosti mesa, ali od njega poprimi okus te se još pritom lijepo zapeče jer nije u obliku pirea, nego je narezan na fete, kao kad radimo mjusaku. Zašto onda ovo nije musaka? Jer nema slojeva, niti je u receptu nešto poput smjese vrhnja...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....