Nagrađivanu američku bolegericu Tieghan Gerard možete pratiti na blogu Half baked harvest, ali i na svim društvenim mrežama. Veliki broj pratitelja osvojila je jako privlačnim i jednostavnim receptima koje izmjenjuje s lifestyle objavama.
Ni nama nije neopaženo prošla ova kremasta tjestenina koja kombinira rajčice, vrhnje i.. vodku! Možda vas dodatak vodke u umak od rajčica odbija, ali to zapravo nije toliko neobična kombinacija jer je umak na bazi rajčica, vrhnja i vodke relativno poznata američka obrada talijanskog klasika. Vodka se uopće ne osjeti u okusu, ali svojim svojstvima podiže aromu i daje pečat jelu. Ipak, ako ne želite kuhati s vodkom, zamijenite je npr. pilećim temeljcem.
Pogledajte u videu super jednostavan recept za ovaj neobičan umak!
Tjestenina s rajčicom i pestom alla vodka
Sastojci
400 g kratke tjestenine po izboru
250 g vrhnja za kuhanje ili kokosove kreme
150 g paste od rajčice
180 g pesto genovesea
1 luk
70 ml vodke ili 5 jušnih žlica
4 češna češnjaka
3 žlice maslaca
ribani parmezan
maslinovo ulje
origano, bosiljak
sol, papar, po želji čili
Priprema
U tavi na maslinovom ulju prepržite sitno sjeckani luk, češnjak i origano, dinstajte dok se ne zastakli. Zatim dodajte rajčice i po želji čili, kuhajte na laganoj vatri 5 min da se poveže, zatim umiješajte vodku. Nakon 2 - 3 min kad alkohol ispari dodajte vrhnje te začinite solju i paprom. Ostavite sa strane.
Skuhajte tjesteninu al dente. Ostavite nešto vode u kojoj se kuhala tjestenina da je po potrebi možete dodati u jelo. Umiješajte tjesteninu u pripremljen umak, dodajte maslac, ribani parmezan i svježi bosiljak. Servirajte u tanjure te u svaki dodajte na vrh još malo sira i listiće bosiljka.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....