Ljubitelji sendviča jako dobro znaju da topli sendvič nije samo fast food sa sirom, salamom, pecivom i prilozima upitne kvalitete. Sendvič itekako može biti cjelovit, zdrav i jako ukusan obrok! Ali, ruku na srce, ono što je neodoljivo u oba slučaja je hrskava zapečena korica u kontrastu sa sočnom sredinom i rastopljenim sirom. Kombinacija koju vam danas donosimo je baš kakva treba biti, a da se ne bismo odrekli rastopljenog, sočnog sira, tu je mozzarella i to pomiješana s kremastom ricottom. Posebnu slast sendvič će dobiti od maslaca koji se grillanjem karamelizira, usput čineći kruh neodoljivo hrskavim. Svakako birajte integralni kruh, ukusan je i bolje će se uklopiti u ovu kombinaciju, dapače i sourdough, a može i integralni tost.
Topli sendvič s punjenjem od sira, špinata i sušenih rajčica
Sastojci
4 kriške integralnog kruha
200 g ricotte
50 g sušenih rajčica
2 češnja češnjaka
1 šalica svježeg špinata
1 kugla mozzarelle
Maslac
Maslinovo ulje
Sol, papar
Priprema
Kruh narežite na tanje kriške. Špinat natrgajte, sušene rajčice nasjeckajte, češnjak usitnite. Na malo maslinovog ulja zagrijte češnjak i kad zamirše dodajte špinat, kratko sotirajte 2 - 3 min. Posolite i popaprite. U zdjeli pomiješajte ricottu i mozzarellu natrganu na komadiće, zatim umiješajte špinat i sušene rajčice. Svaku krišku kruha s jedne strane namažite maslacem i tu stranu položite prema dolje, a na gornju rasporedite punjenje. Preklopite (neka strana s maslacem bude vanjska). Zagrijte tavu i na dobro ugrijanu položite sendvič, pecite sa svake strane 3 - 4 min, tj. do zlatno - smeđe boje i hrskave korice.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....