Tjestenina od ricotte i tune ukusna je varijanta kremaste tjestenine od tune koja se ponekad priprema s vrhnjem. Znamo već: mnogi će zavrnuti nos na ideju spoja ribe i sira, no okus vrhnja u kombinaciji s tunom (oni koji su to iskusili mogu potvrditi) nije nimalo loš jer stvara kremasti efekt koji je će osvojiti i najpohlepnija nepca i mališane u obitelji.
Priprema je vrlo jednostavna. Sve što trebate učiniti je zagrijati tunu nakon što ste nasjeckali i popržili luk zajedno s nekoliko žlica maslinova ulja. Usput, imamo i zgodan trik! Ulje iz konzerve tune nije potrebno baciti? Možete ga iskoristiti za pripremu umaka... Današnja istraživanja potvrdila su da je bogato Omega 3 masnim kiselinama, a ako je odabrano kvalitetno vrijedi i u kuhinji.
Hladna varijanta koju možete ...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....