Ako volite jaja za doručak, ovo će vas oduševiti. Recept dolazi iz Turske i savršen je kad poželite nešto mirisno, toplo i zasitno, a priprema se za nekoliko minuta. Hrskavi sezam, otopljeni sir i savršeno ispečeno jaje čine kombinaciju kojoj je teško odoljeti.
Ako nekog želite osobito impresionirati ovim jelom, potrudite se nabaviti i crni sezam, uz koji će ova jaja izgledati još efektnije. Okus mu je potpuno jednak kao i običnom, ali stvara lijep kontrast.
Želite li autentičan dojam, na ovaj način pripremljena jaja poslužite uz simit, vrstu peciva u obliku prstena koja se u Turskoj često jede za doručak. Naravno, poslužit će i bilo kakva bublica ili komad prepečenog kruha.
Jaja sa sezamom i sirom
Sastojci
60 g naribanog sira
1 žlica maslaca
3 žlice sezama
3 žlice crnog sezama
2 jaja
sol
Priprema
Zagrijte tavu i dodajte sezam i crni sezam. Lagano ih tostirajte 4-5 minuta, miješajući da ne zagore. Kad zamirišu, pogurajte ih prema rubovima tave tako da u sredini ostane prazan krug.
Po sezamu pospite naribanu mozzarellu i pričekajte da se otopi. U sredinu dodajte maslac, pustite da se rastopi pa razbijte jaja. Posolite po ukusu i poklopite tavu na otprilike minutu, samo da se jaja lagano stegnu.
Kad su gotovo pečena, rubove od sira i sezama pažljivo preklopite prema unutra kako biste dobili lijepu, zapečenu koricu.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....