Jede vam se nešto zasitno i krepko, a još sebi niste oprostili pretjerivanje kojem ste se prepustili tijekom prosinca? Nema problema, imamo rješenje, a dobili smo ga od Splićanke Tine Gazin koju pratimo na Instagramu Zdravi i Fit Recepti By Tina. Tina je majstorica za fit jela puna zdravih sastojaka koji gode cijelom tijelu, ali ne debljaju.
Otkrila nam je kako priprema jelo nadahnuto bliskoistočnom kuhinjom, a puno proteina koji jamče sitost i povrća koje krijepi tijelo.
Priprema se vrlo jednostavno, a ako ga poput nje napravite u tagineu, posebnoj marokanskoj keramičkoj posudi za kuhanje, bit će još brže i bolje skuhano. Ne zaboravite ga dobro začiniti i užitak vam je zajamčen. Slijedi kratki opis jela, a potom i video.
"Na maslinovom ulju sam dinstala kapulu, dodala piletinu te česnjak. Žlicu konšerve, sol, papar, crvenu dimljenu papriku. Dodala sam batat narezan na komadiće, prelila temeljcem (ili vodom ako ga nemate), poklopila i pustila da se kuha dok batat ne omekša.
Zatim sam dodala smeđu leću (iz konzerve) te crvenu leću, stavila sam malo majčine dušice, poklopila i kuhala još 6-7 minuta. Na kraju sam dodala maslinovo ulje i peršin i tako dobila pravi zimski comfort food".
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....