Dosadile su vam tikvice? Ma nemoguće! Pa s njima toliko toga možete napraviti. Evo, recimo, uštipke. Da, uštipke od tikvica, zašto ne? Brzo su gotovi, vrlo su ukusni i baš su zgodni za ponijeti sa sobom za marendu, bilo da idete na posao ili ste bolje sreće pa se spremate na plažu.
Podsjećamo vas na recept koji smo vam otkrili prošlog ljeta. Pronašli smo ga na jako dobrom i informativnom Instagram profilu čija nam je autorica dopustila da ga podijelimo s našim čitateljima i savjetovala nam da su još bolji ako im se doda usitnjeni režanj češnjaka te otkrila kako su njenoj obitelji najdraži uz domaći pesto.
Kako nam je rekla, ovi uštipci ne upijaju puno ulja i vrlo su prozračni i hrskavi zbog kombinacije jogurta i praška za pecivo koja tijesto čini mjehuričastim.
Nakon recepta slijedi video pa ćete se uvjeriti kako se lako rade i kako dobro izgledaju.
Uštipci od tikvica i jogurta
Sastojci:
380-400 g brašna
380-400 g tikvica
250 ml jogurta
1 žličica soli
1 jaje
1 prašak za pecivo
Priprema:
Naribajte tikvice i ostavite ih da puste vodu, ocijedite ih i pomiješajte s ostalim sastojcima. Pržite uštipke na vrućem ulju i vadite ih na kuhinjski papir da se ocijede. Možete ih peći u pećnici, na limu obloženom papirom za pečenje.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....