Piletina se može pripremiti na bezbroj načina, ali ponekad jednostavno nemamoideju što bismo s njom mogli učiniti, a da nije već sto puta viđeno. Imate li pri ruci par bataka sa zabatkom, ali vam nedostaje inspiracije, predlažemo vam zgodan recept koji omiljenu namirnicu spaja s omiljenim pićem - ovog puta nije riječ o vnu, nego o pivu.
Pivo i piletina odličan su spoj, i to ne samo kad je riječ o dobro začinjenim krilcima koja grickamo uz čašu hladnog piva Pivo će piletinu učiniti sočnijom i ukusnijom, a pored toga može djelovati omekšavajuće. Pored toga, pivo pomaže u stvaranju bogate, zapečene korice, koja čuva sokove u mesu, a kada se reducira tijekom kuhanja, daje gust i ukusan umak koji lijepo obogaćuje jelo.
Prilikom pripreme ne zaboravite koristiti svježe začinsko bilje koje će dodatno oplemeniti jelo, ali će se također dobro nadopuniti s pivom i piletinom. Ružmarin, kadulja i lovor najbolji su izbor.
Piletina u pivu
Sastojci:
1 kg piletine
500 ml piva
2 češnja češnjaka
4 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
začinsko bilje
sol, papar
Priprema:
Piletinu očistite, nauljite i pomiješajte sa začinskim biljem i krupno narezanim češnjakom pa je pustite da se marinira 20-ak minuta. Nakon toga zagrijte tavu pa na nju stavite piletinu kožom prema dole, kratko je zapecite pa je okrenite.
Kad piletina uhvati boju i osjeti se miris češnjaka, u tavu dodajte pivo i pustite da se sve skupa pirja dok meso nije gotovo. Bocnite ga nožem za provjeru - ako je sok koji curi iz mesa bistar, gotovo je.
Prebacite piletinu na tanjure, prelijte je umakom od piva i poslužite uz rižu, tjesteninu ili restani krumpir.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....