StoryEditorOCM
Slanosavršena korica

Znate li tajnu najboljih francuza? Dobili smo odličan recept za kruh, evo kako treba postupiti da bi bili meki i prozračni

Piše T. S. M.
21. travnja 2024. - 08:15

Ovog vikenda pečemo francuze. Mislimo na kruh, jasno. Onaj dugački, s hrskavom koricom izvana, a iznutra jako mekan i prozračan. Recept koji ćem o koristiti pronašli smo na Instagramu Kap maslinova ulja i uz njihov vam ga "blagoslov" prenosimo. Pogledajte samo kako je lijep kruh kad se zamuti na pravi način...

No nije ga dovoljno samo znati dobro zamutiti. Treba ga znati i dobro - zamotati. Naime, kako je objašnjeno u receptu, francuzi se ne oblikuju poput običnog kruha. Tijesto je najprije potrebno raširiti, a zatim zarolati poput palačinke. Na taj će se način osigurati prava tekstura.

"Bit je da bude više slojeva tijesta, kako bi francuz bio što prozračniji", objasnila je Katarina, kreatorica sadržaja iza ovog odličnog profila te poručila da su o...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. listopad 2025 19:00