Baklavu ili obožavate ili mrzite. Neprijatelji joj zamjeraju da je preslatka ili presuha, no oni koji je vole znaju da je upravo takva kakva treba biti i da je svrha šećernog sirupa u tome da je učini sočnom, ali i da drži sve sastojke na okupu.
No, nekima ni to nije dovoljno dobar razlog za zaliti slasticu sirupom toliok slatkim da od njega trnu zubi. E pa dobro, evo, za one koji bi voljeli guštati u baklavi, a pošto-poto žele smanjiti količinu šećera iz izvornog recepta, nudimo recept u koji ide znatno manje šećera. Ta je modifikacija moguća zbog toga što se nadjev razlikuje od klasičnog.
Za razliku od uobičajenog nadjeva za baklave, u ovom se slučaju koristi smjesa u koju idu još i jaja, te jogurt, što slasticu čini sočnom i mekanom pa nema potreba za uobičajenim siru...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....