StoryEditorOCM
Slatkolagana, a moćna

Baklava u koju ide tri puta manje šećera: zbog ovog je sastojka sočna kao klasična, zaboravit ćete na onaj stari recept

Piše T. S. M.
30. rujna 2024. - 13:33

Baklavu ili obožavate ili mrzite. Neprijatelji joj zamjeraju da je preslatka ili presuha, no oni koji je vole znaju da je upravo takva kakva treba biti i da je svrha šećernog sirupa u tome da je učini sočnom, ali i da drži sve sastojke na okupu.

No, nekima ni to nije dovoljno dobar razlog za zaliti slasticu sirupom toliok slatkim da od njega trnu zubi. E pa dobro, evo, za one koji bi voljeli guštati u baklavi, a pošto-poto žele smanjiti količinu šećera iz izvornog recepta, nudimo recept u koji ide znatno manje šećera. Ta je modifikacija moguća zbog toga što se nadjev razlikuje od klasičnog.

Za razliku od uobičajenog nadjeva za baklave, u ovom se slučaju koristi smjesa u koju idu još i jaja, te jogurt, što slasticu čini sočnom i mekanom pa nema potreba za uobičajenim siru...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. listopad 2025 14:17