Ako volite kombinaciju kokosa i čokolade, ovi jednostavni, a prefini kolačići odličan su izbor za nadolazeće blagdane. Mekani biskvit reže se na male trokute, umače u toplu, kremastu bijelu čokoladu i na kraju uvalja u kokos, zbog čega svaki zalogaj ostaje sočan i pun okusa.
Recept nema kompliciranih koraka, a upravo to ga čini idealnim ako želite siguran i provjeren desert. Na kraju ih možete ukrasiti poput Kristine Matoković koja je u svom videu na društvenim mrežama dala ideju kako ove kolačiće pretvoriti u božićna drvca. Ne sumnjamo da će vam se okus svidjeti, a sastojke i pripremu prenosimo u nastavku.
Kristinini bijeli čupavci
Sastojci:
290 g glatkog brašna
200 g kokosa
150 g šećera
100 g maslaca
150 g bijele čokolade
150 ml mlijeka
125 ml ulja
1 vanilin šećer
1 prašak za pecivo
3 jaja
prstohvat soli
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
Pomiješajte jaja, šećer, vanilin šećer i prstohvat soli. Postupno dodajte mlijeko i ulje pa pomiješajte. Umiješajte polovicu brašna, zatim prašak za pecivo i na kraju ostatak brašna.
Izlijte smjesu u pleh veličine 30 x 20 cm i pecite oko 20 minuta, pazeći da biskvit ne zagori - provjerite čačkalicom je li pečen.
Zagrijte mlijeko za kremu, dodajte bijelu čokoladu i miješajte dok se ne otopi. Maknite s vatre, dodajte maslac i miješajte dok ne dobijete glatku kremu.
Narežite biskvit na trokute. Svaki komad umočite u toplu kremu pa uvaljajte u kokos. Pazite da krema ostane topla kako bi biskvit dobro upio tekućinu i kolačići ostali sočni. Ukrasite po želji i uživajte!
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....