StoryEditorOCM
Slatkomažite i guštajte

Džem od smokve i grožđa osvojit će vas na prvi zalogaj: ima okus ljeta u Dalmaciji, a ovaj dodatak čini ga još boljim

Piše T. S. M.
20. kolovoza 2024. - 08:10

Nedavno smo vam pisali o domaćem džemu od smokava i sudeći po vašim reakcijama, ponudili smo vam baš pravu stvar u pravi čas. Danas vam nudimo nešto još bolje: recept za džem koji spaja smokve i grožđe.

Priprema nije osobito teška, a dodatak soka i korice limuna čini ga još boljim jer kiseli sastojak lijepo balansira okuse ujednačujući slatkoću glavnih sastojaka.

Ovaj džem je okus ljeta u Dalmaciji sačuvan u staklenci za dosadne i tmurne jesenske i zimske dane...

Džem od smokve i grožđa

Sastojci:

500 g smokava
500 g grožđa
500 g šećera
1 štapić cimeta
1 limun

Priprema:

Odrežite stabljike smokvama i narežite ih na komade od oko centimetra. Bobice grožđa prerežite na pola.

Ogulite vanjsku, žutu koru limuna pazeći da ne zahvatite bijelu pa je narežite na široke trak...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. listopad 2025 08:54