Nedavno smo vam pisali o domaćem džemu od smokava i sudeći po vašim reakcijama, ponudili smo vam baš pravu stvar u pravi čas. Danas vam nudimo nešto još bolje: recept za džem koji spaja smokve i grožđe.
Priprema nije osobito teška, a dodatak soka i korice limuna čini ga još boljim jer kiseli sastojak lijepo balansira okuse ujednačujući slatkoću glavnih sastojaka.
Ovaj džem je okus ljeta u Dalmaciji sačuvan u staklenci za dosadne i tmurne jesenske i zimske dane...
Džem od smokve i grožđa
Sastojci:
500 g smokava
500 g grožđa
500 g šećera
1 štapić cimeta
1 limun
Priprema:
Odrežite stabljike smokvama i narežite ih na komade od oko centimetra. Bobice grožđa prerežite na pola.
Ogulite vanjsku, žutu koru limuna pazeći da ne zahvatite bijelu pa je narežite na široke trak...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....