StoryEditorOCM
Slatkosočan i mirisan

Kolač s mjerama ‘sve po dva‘ priprema se bez gnjavaže: recept je starinski, pravi ‘bakin‘, a kuća će vam divno zamirisati

Piše T. S. M.
28. rujna 2024. - 08:15

Što je vikend bez kolač? Za sve ljubitelje slatkog s manjkom volje za dugotrajnim vaganjem, sjeckanjem, miksanjem, kuhanjem krema, pečenjem kora i izradom dekoracija nudimo jedan dobar, stari recept po kojem su se od davnina pripremale sočne slastice.

Ovaj je kolač pravi "bakin", ne samo zbog jednostavnih, svima dostupnih sastojaka nego i zato što će vam kuća, nakon šton ga ispečete, zanosno zamirisati po domaću. Dodatni bonus: recept ćete vrlo lako zapamtiti jer su sve mjere "po dva".

Recept je prilagodljiv i njime se možete lijepo poigrati kako biste dobili rezultat koji je najviše u skladu s vašim ukusom. Orahe možete zamijeniti bademima ili lješnjacima, umjesto pšeničnog brašna i griza možete koristiti pirove, a džem od marelica možete zamijeniti onim od šljive, smokve il...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. listopad 2025 00:13