Zasitili ste se sladoleda i voća, a uhvatila vas je želja da nešto smućkate u vlastitoj kuhinji... Imamo jednostavan recept bez pečenja, bogatog okusa koji je već osvojio brojne obožavatelje na internetu.
Trebat ćete nakratko upaliti štednjak jer je dio sastojaka potrebno otopiti i prokuhati. Upravo tu je i ključan korak, za uspjeh kuhajte točno onoliko vremena koliko je navedeno u receptu! Idelno bi bilo koristiti crunchy kikiriki maslac, no ako već imate obični ili ne nalazite ovaj, nema problema. Ako ipak želite hrskavi kikiriki, usitnite nešto zrna i dodajte u smjesu.
Kolačići sa zobenim pahuljicama, kikiriki maslacem i kakaom
Sastojci
150 g šećera
150 g zobenih pahuljica
70 g crunchy kikiriki maslaca
60 g maslaca
20 g nezaslađenog kakaa
60 mL mlijeka
pola žličice ekstrakta vanilije
Priprema
Pomiješajte šećer, maslac, mlijeko i kakao u prikladnom lončiću. Zagrijavajte na laganoj vatri do vrenja, kad provrije kuhajte točno 90 sekundi uz često miješanje. Maknite s vatre i umiješajte kikiriki maslac i vaniliju, a zatim i zobene pahuljice. Sve dobro sjedinite i na masnom papiru žlicom formirajte hrpice.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....