StoryEditorOCM
Slatkobiramo najbolji recept

Kremasti tart s jagodama: Ladislava priprema slasticu koja spaja prhko tijesto, sočno voće i finu kremu od vanilije

Piše T. S. M.
26. ožujka 2025. - 09:16

Na naš poziv čitateljima koji vole kuhati i peći kolače da nam pošalju svoje recepte i fotografije javila se i Ladislava Gidon. Zaljubljenica u kuhanje i pripremu slastica koju možete pratiti na Instagramu u utrku za vrijednim nagradama upustila se receptom za tart s jagodama i slastičarskom kremom.

Više detalja o natjecanju možete pročitati ovdje, a u našoj rubrici Spiza i putem taga Biramo najbolji recept (koji ćete pronaći na dnu teksta) možete vidjeti koje smo recepte dosad objavili.

image
Privatni album

Tart s jagodama

Sastojci:

500 g jagoda

Tijesto:

220 g brašna
100 g maslaca
80 g šećera u prahu
1 jaje
Dobar prstohvat soli
Korica cijelog limuna

Slastičarska krema:

2 jaja
250 ml mlijeka
50 g šećera
25 g Gustina
50 g maslaca
Vanilija, rum

Priprema:

Za tijesto u zdjeli pomiješajte brašno, šećer i sol. Dodajte maslac narezan na komadiće, izradite, zatim dodajte jaje. Razvucite tijesto između dva lista papira za pečenje. Stavite ga u hladnjak na 2 sata.

Ugrijte pećnicu na 180°C. Stavite tijesto u kalup i izbockajte ga. Prekrijte papirom za pečenje i grahom. Pecite 15 minuta. Skinite papir s grahom i pecite još 10 minuta pa ga pustite da se ohladi.

Za kremu izmiksajte jaja i šećer dok ne pobijele, zatim dodajte Gustin. U lončiću ugrijte mlijeko i vaniliju. Malo kipućeg mlijeka dodajte u jaja i miksajte. Sve iskrenite u lončić i kuhajte na sasvim tihoj vatri do prvog mjehurića, neprestano miksajući. Odmah iskrenite u novu zdjelu, dodajte maslac narezan na komadiće i prekrijte celofanom pa spremite u hladnjak.

Kad se sve ohladi, stavite kremu na tijesto, dodajte jagode i opet stavite u hladnjak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. listopad 2025 21:12