Jeste li znali da se palačinke peku još od antičkih vremena? Prema sačuvanim zapisima, u doba Starog Rima postojao je desert poznat pod nazivom alita dolcia ("još jedno slatko") i pravio se od jaja, brašna i mlijeka te je po mnogočemu podsjećao na palačinke kakve i dandanas volimo.
Od antike je prohujalo stvarno puno vremena pa i nije za čuditi se što postoji bezbroj recepata za ovo omiljeno jelo, a jednako je toliko malih trikova koji bi trebali osigurati savršen uspjeh. Već smo vam ih jako puno otkrili i prenijeli, ali kad je o tome riječ, od viška zaista glava ne boli pa nudimo još jedan.
Pronašli smo ga na Instagramu Lelina kuhinjica. Čim smo pogledali priloženi video bilo nam je jasno da mora biti dobar, jer Jelenine palačinke izgledaju baš onako po našem guštu, čine se jako mekane, a baš su lijepo tanke. U tom su nas uvjerenju učvrstili komentari Jeleninih pratitelja, a jedan od njih glasi: "Isprobala sam recept upravo sada i nikad bolje palačinke nisam napravila".
Stoga, da ne duljimo, evo vam Jelenin recept i dodatni savjet koji nam je otkrila: kad ih budete radili, koristite štapni mikser umjesto običnog i možete biti sigurni da u smjesi neće ostati niti jedna grudica.
Najmekše i najtanje palačinke
Sastojci:
2 šalice brašna (šalica od 250 ml)
4 jaja
200 ml mlijeka
1 žličica soli
1 žličica šećera
1 vanilin šećer
500 ml obične vode
50 ml ulja
Priprema:
Pomiješajte sve sastojke štapnim mikserom i pustite smjesu da se malo odmori. Pecite palačinke u svije tave paralelno, kako biste skratili vrijeme pripreme.
Mi smo od ove smjese dobili točno 20 komada.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....