Princes krafne su nam jedan od omiljenih kolača, to nema dileme, ali njima se uglavnom častimo na feštama i povodom prigoda. Nezgodno je kad vas uhvati želja za njima tijekom tjedna, a niste bili na fešti ovog vikenda. Ali mi imamo instant rješenje jer smo pronašli recept za jednostavnu roladu koja vas može utješiti! Podsjeća na princeze jer kombinira kremu od vanilije i tijesto koje je po teksturi slično choux-u, odnosno kuhanom tijestu od kojeg se princes krafne prave.
Pogledajte video recept simpatične youtuberice Aline koju prate mlijuni pratitelja. Mi smo za vas u nastavku pripremili recept, sigurno ćete ga poželjeti spremiti za isprobavanje!
Rolada s kremom od vanilije
Sastojci
Tijesto:
180 g brašna
30 g maslaca
400 ml mlijeka
4 jaja
2 žlice šećera + žličica vanil šećera
prstohvat soli
Krema:
100 g šećera
70 g maslaca
40 g gustina
10 g vanil šećera
500 ml mlijeka
2 jaja
prstohvat soli
Priprema
Započnite izradom kreme. Zagrijte mlijeko. Izmiješajte jaja, prstohvati soli, šećer i gustin pjenjačom u jednoličnu smjesu bez grudica. Polako da se jaja ne skuhaju i ne poprime neugodan okus dolijevajte mlijeko u jaja, stalno miješajući. Vratite tekućinu u lonac i kuhajte uz miješanje dok ne dobijete kremu gustoće pudinga. Prebacite u zdijelu, umiješajte maslac dok se ne otopi i sjedini s kremom, ohladite (stavite prijanjajuću foliju na površinu kreme da se ne stvori kožica).
Zagrijte pećnicu na 190 ºC. Za tijesto ugrijte mlijeko i u njemu otopite maslc. Stavite u zdjelu jaja, šećer, sol, brašno i dolijevajte mlijeko s maslacem stalno miješajući pjenjačom. Dobit ćete prilično rijetku smjesu za tijesto. Tepsiju (veliku koja pripada pećnici) obložite papirom za pečenje, po potrebi stavite dva tako da smjesa ne iscuri dolje i obavezno obložite stijenke tepsije. Kako biste spriječili da se smjesa podlije između dva papira zalijepite ih uz pomoć malo ulja, a to je lijepo prikazano u videu. Izlijte smjesu u tepsiju i pecite 25 min. Tijesto će se napuhati i postati valovito. Pustite da se prohladi u tepsiji, zatim ga izvadite zajedno s papirom da se do kraja ohladi.
Kad su se tijesto i krema ohladili na sobnu temperaturu, okrenite tijesto tako da valovita strana bude dolje na papiru za pečenje, a ravnu namažite kremom. Ostavite nekoliko centimetara bez kreme sa svake strane. Zarolajte roladu. Zamotajte je čvrsto u papir za pečenje i dobro ohladite. Pospite šećerom u prahu i poslužite.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....