StoryEditorOCM
Slatkoma tko bi rekao!

Ovakve uštipke jeli bismo svaki dan! Tijesto je meko i prozračno, a ne upiju puno ulja. Nećete vjerovati odakle potječe

Piše Tea Sumić Miletić
27. svibnja 2024. - 19:40

Uštipci su mnogima od nas slaba točka. Toliko ih volimo na ovim našim prostorima da se sasvim opravdano zapitati kako to da nisu poznati izvan granica Balkana.

Samo što jesu.

Ali ne nazivaju se uštipcima.

Sasvim slučajno naišli smo na pojam Utah Scones, pa smo, zaintrigirani, išli malo proguglati što bi to moglo biti. A kad tamo, recept koji slijedi u nastavku. Čitamo pa se mislimo. Ma je li moguće da su ovo uštipci, samo američki? Pa gledamo sliku, a uvjerenje postaje sve čvršće, a upitinici sve veći...

Evo, bacite oko na recept pa recite sami. Sastojci su manje-više isti, a takav je i postupak. Zanimljivo je da smo u tri recepta pronašli naputak da se tijesto dva-tri puta zareže (kako se za vrijeme pečenja ne bi previše napuhalo), a upravo tako radi se u Slavoniji s poder...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. listopad 2025 04:36