Jeste li primijetili novi slatki trend na društvenim mrežama? Nije ništa s Dubai čokoladom, ovog puta predmet opsesije su palačinke, ali ne bilo kakve. Ove se peku u pećnici, cijelo tijesto u jednom komadu, poput nekakve izlivene pite... ma zašto nam to zvuči nekako poznato?
Zbog toga što već znamo za supitu. A znate li vi što je to?
Supita, u Hrvatskoj poznata i kao zljevanka, vrsta je tanke pite od mlijeka, brašna, jaja i šećera koja izgleda baš kao da ste u lim za pečenje izlili smjesu za palačinke pa je lijepo zapekli do rumene boje. Eto, čini se da je nova senzacija sa društvenih mreža nešto nekoć itekako poznato, ali s vremenom zaboravljeno.
Što je, pitate li nas, samo dodatni plus.
Iskoristite vikend za pobliže upoznavanje s palačinkom iz pećnice ili podsjećanje na supitu. Recept vam je manje-više isti. A mi smo nabavili jedan baš dobar i to iz Šibenika. Nina Bedrica koju pratimo na Instagramu Slatka iskušenja među prvima je objavila svoj recept i pokazala kako joj je ispala palačinka iz pećnice.
Odlučila ju je posuti šećerom u prahu i još malo pokapati čokoladnim namazom. Pravo slatko iskušenje!
Evo vam recept koji je pristala s nama podijeliti pa provjerite zašto sad svi peku palačinke u pećnici...
Palačinke iz pećnice
Sastojci:
2 jaja
3 žlice šećera
3 žlice ulja
prstohvat soli
400 ml mlijeka
160 g brašna
Priprema:
Jaja, šećer, sol, ulje miksajte dok ne smjesa ne postane pjenasta pa im dodajte mlijeko i brašno. Promiješajte pa smjesu izlijte u široki lim obložen papirom za pečenje.
Pecite 20 minuta na 200 stupnjeva Celzija.
Pečenu palačinku pospite šećerom u prahu i čokoladnim namazom.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....