Starinski recepti imaju svoju posebnu čaroliju kojom nas vraćaju u djetinjstvo i bakinu kuhinju. Naravno, pod uvjetom da je baka znala dobro kuhati. No kad je riječ o piti od jabuka, teško je pronaći baku koja je ne zna ispeći - pa makar i loše. Mi, međutim, imamo recept za pitu koje se ne bi posramila ni baka majstorica u pripremi slastica.
Recept je starinski, što će vam potvrditi i popis sastojaka na kojem su se našli oni koje baš i ne viđamo tako često u suvremenim receptima, a to su, kad je o tijestu riječ, svinjska mast te, kad je riječ o nadjevu, griz. Mast je zaslužna za prhkost, a griz nadjevu daje sočnost pa je zaista šteta potjerati ih iz recepta za pitu.
Ako baš nipošto ne želite mast, zamijenite ju maslacem (ali umjesto navedene količine koristite 200-220...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....