StoryEditorOCM
Slatkoevo u čemu je tajna

Sirnica po receptu splitskog kuhara koji mete konkurenciju na natjecanjima: mekša je i sočnija, a tek trik sa šećerom...

Piše Tea Sumić Miletić
16. travnja 2025. - 13:04

Petar Vlak, splitski kuhar čije vam je ime vjerojatno poznato jer je višestruki osvajač "Bisera mora", kao i drugih odličja kulinarskih natjecanja diljem regije, na svom se Facebooku pohvalio fotografijom zaista impresivne sirnice.

Nismo gubili vrijeme i odmah smo mu se javili s molbom da nam otkrije recept. Petar - čije ste kulinarske vještine mogli upoznati u Mazgoona i Mana, gdje je bio šef kuhinje te u Arkadi, gdje je imao priliku učiti zanat od pokojnog Mira Bogdanovića -  odmah nam je poslao recept.

Poseban je po tome što uključuje hladnu fermentaciju, postupak koji daje sočnije, mekše i prozračnije sirnice, a sadrži i mali trik sa šećerom uz pomoć kojeg se mogu dobiti oni lijepi ukrasni kristalići.

Sirnica

Sastojci:

1000 g brašna 00 i...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. listopad 2025 04:45