StoryEditorOCM
Slatkojedinstven okus

Sočna pita od višanja oborit će vas s nogu: kore su vrlo prhke, a nadjev bogat, ovu ćete slasticu raditi cijelog ljeta

Piše T. S. M.
21. lipnja 2024. - 08:10

U sezoni višanja prava bi šteta bila ne ispeći barem jednu pitu s tim kiselkastim, osvježavajućim sočnim voćem. Kad se odlučite na taj potez, pripremite i nešto strpljenja, jer će vam trebati za čišćenje višanja od koštica. Želite li izbjeći nered, čistite ih pod vodom, no mi vam ipak savjetujemo da stisnete zube i izdržite nered - sok koji ste prikupili tijekom čišćenja trebat će vam za nadjev.

Trud i muka se isplate, jer postupite li tako dobit ćete najsočniju i najukusniju pitu s višnjama koju ste ikad okusili. Postoji i prečica do ovog cilja: smrznute višnje i kupovni sok. Ali to vjerojatno neće biti baš "to". Pa kako vas volja.

Što se tijesta tiče, koristi se talijanska verzija recepta za prhko tijesto, odnosno za pasta froll...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. listopad 2025 13:37