Recept za ukusnu i sočnu pitu od jabuka ne može biti jednostavniji od ovoga koji smo pronašli! Riječ je o piti od jabuka i griza koja ne zahtijeva razvlačenje tijesta, jaja ni mlijeko. A osim što se lako priprema, ovaj recept omogućava i razne male prilagodbe, od dodavanja orašastih plodova do začina poput cimeta ili ekstrakta ruma.
Sipana pita
Sastojci
100 g maslaca
3 veće jabuke
1 šalica brašna
1 šalica griza
1 šalica šećera
1 prašak za pecivo
Cimet po želji
Postupak
Jabuke ogulite i naribajte. U zdjeli pomiješajte suhe sastojke: brašno, griz, šećer, prašak za pecivo i cimet. U podmazani lim za pečenje (20x30cm) složite redom: sloj suhe smjese, sloj jabuka, sloj suhe smjese.
Na vrh naribajte hladni maslac. Pecite 30 minuta na 200°C, dok pita ne poprimi lijepu zlatnu boju. Ako želite, dodajte i pola šalice nasjeckanih oraha u suhu smjesu.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....