StoryEditorOCM
Slatkomali detalji

Splićanka peče pitu pjenastu poput oblaka: ovaj sastojak koru čini prhkom, a i evo u čemu je tajna tako finog nadjeva

Piše T. S. M.
21. listopada 2024. - 08:10

Svaka čast tortama i raskošnim slasticama s puno krema i tisuću slojeva, ali ponekad se jednostavno zaželimo dobrih, jednostavnih, starinskih kolača. Razmišljate li poput nas, svidjet će vam se recept koji smo dobili u zaljubljenice u kuhanje iza profila Moj lipi vrtlić.

Splićanka na čijem Instagramu uvijek nađemo inspiraciju za fina slatka, ali i slana jela, otkrila nam je kako priprema pitu s prhkim tijestom i nadjevom koji samo onako izdaleka izgleda kao klasičan nadjev za slatku pitu sa sirom. U ovom se slučaju, zapravo, radi o skuti i grizu.

Ono što ovu pitu čini boljom od drugih su prave kombinacije sastojaka: kore su osobito prhke zahvaljujući kiselom vrhnju, dok nadjevu posebno nježnu, gotovo pjenastu teksturu daje snijeg od bjelanjaka. 

...
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. listopad 2025 05:12