Najbolji su bakini kolači, zar ne? Samo se oko njih treba malo više potruditi... sitno sjeckati orahe, spretno i brzo zamiješati sastojke za prhko tijesto, oprezno razvlačiti kore, strpljivo "ćuliti" uz pećnicu dok se kolač polako peče i paziti na pećnicu ako je pomalo hirovita... A o kremama da ne govorimo: te istuci čvrsti snijeg, te rastopi sastojke na banjamariji... Jao onom tko nema slastičarskog iskustva a namjeri se raditi kolač po starinskom receptu!
Moderne slastice rade se puno brže, često uz korištenje instant sastojaka poput šlaga i pudinga iz vrećice, mljevenih keksa, gotovih krema i smjesa za biskvit. Na vremenu se, uz suvremene recepture, može itekako uštedjeti, no istovremeno se najčešće gubi na ukusu.
Srećom, postoje recepti koji su negdje između pa ...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....