StoryEditorOCM
Slatkotopi se u ustima

Starinski kolač po novom receptu: ne trebate paliti pećnicu ni gnjaviti se s korama, a okusom je jednak bakinoj torti

Piše T. S. M.
10. kolovoza 2024. - 12:01

Najbolji su bakini kolači, zar ne? Samo se oko njih treba malo više potruditi... sitno sjeckati orahe, spretno i brzo zamiješati sastojke za prhko tijesto, oprezno razvlačiti kore, strpljivo "ćuliti" uz pećnicu dok se kolač polako peče i paziti na pećnicu ako je pomalo hirovita... A o kremama da ne govorimo: te istuci čvrsti snijeg, te rastopi sastojke na banjamariji... Jao onom tko nema slastičarskog iskustva a namjeri se raditi kolač po starinskom receptu!

Moderne slastice rade se puno brže, često uz korištenje instant sastojaka poput šlaga i pudinga iz vrećice, mljevenih keksa, gotovih krema i smjesa za biskvit. Na vremenu se, uz suvremene recepture, može itekako uštedjeti, no istovremeno se najčešće gubi na ukusu.

Srećom, postoje recepti koji su negdje između pa ...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. prosinac 2025 08:27