Volimo nove recepte, eksperimentiranje s neobičnim sastojcima i otkrivanje novih gastronomskih vidika, ali uvijek nam posebnu čar imaju starinski recepti. Jedan od takvih je recept za vrlo popularnu lijenu pitu. E sad zašto je lijena, nije nam baš jasno, ali znamo da je odlična i da ju nije teško napraviti.
Tijesto ove starinske slastice vrlo je prhko zahvaljujući korištenju masti, no mnogi ne znaju kako postići da nadjev bude sočan i bogat, da se topi u ustima sa svakim zalogajem.
A tajna je jednostavna: naribanim jabukama treba dodati malo griza. Povećat će volumen nadjeva, ali mu neće utjecati na okus, a kad se pita ohladi i stisne, pobrinut će se da se nadjev ne razlijeva dok pitu režete na komade.
Kako bi okus bio što bolji, obavezno dodajte puno cimeta, klinčića u prah...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....