StoryEditorOCM
Slatkouspjeh je zajamčen

Starinski recept za najbolju pitu od jabuka: kora je jako prhka, a jedan mali dodatak nadjevu daje nevjerojatnu sočnost

Piše T. S. M.
16. travnja 2024. - 08:10

Volimo nove recepte, eksperimentiranje s neobičnim sastojcima i otkrivanje novih gastronomskih vidika, ali uvijek nam posebnu čar imaju starinski recepti. Jedan od takvih je recept za vrlo popularnu lijenu pitu. E sad zašto je lijena, nije nam baš jasno, ali znamo da je odlična i da ju nije teško napraviti.

Tijesto ove starinske slastice vrlo je prhko zahvaljujući korištenju masti, no mnogi ne znaju kako postići da nadjev bude sočan i bogat, da se topi u ustima sa svakim zalogajem.

A tajna je jednostavna: naribanim jabukama treba dodati malo griza. Povećat će volumen nadjeva, ali mu neće utjecati na okus, a kad se pita ohladi i stisne, pobrinut će se da se nadjev ne razlijeva dok pitu režete na komade.

Kako bi okus bio što bolji, obavezno dodajte puno cimeta, klinčića u prah...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. prosinac 2025 23:42