Finoj kremi od vanilije u hrskavom lisnatom tijestu teško je odoljeti u bilo kojem trenutku, pa čim ih ugledamo poželimo jedan! Kad vidite kako šibenska blogerica Nina Bedrica jednostavno opisuje postupak odmah ćete ih poželjeti napraviti, a ono što je sigurno je da će recept koji ona objavi uspjeti i svima se svidjeti.
Naime, iz Nininih objava na Instagram profilu vidi se da je zaljubljenica u kuhnje (i modu), a poseban naglasak stavlja na slastice koje vrsno priprema. Osim što njenu tuljci izgledaju neodoljivo, posebno nam se sviđa krema s dodatkom tučenog slatkog vrhnja što je čini prozračnijom od klasične.
Tuljci
Sastojci
Krema:
80 g šećera
50 g gustina
50 g maslaca
500 ml mlijeka
200 ml slatkog vrhnja
4 jaja
1 vanilin šećer
lisnato tijesto
Priprema
Lisnato tijesto izrežite na trakice i omotajte ih oko kalupa za tuljke. Ako nemate kalupe možete ih napraviti od aluminijske folije. Pecite na 200 °C dok ne porumene. Još vruće tuljke skinite s kalupa, ali oprezno da se ne opečete, i pustite da se ohlade.
Jaja, gustin i šećer izraditi pjenjačom sa 100 ml mlijeka. Preostalih 400 ml stavite da zakuha, a kad zakuha polako miješajujći sjedinite sa smjesom od jaja. Sve vratiti na vatru i uz miješanje kuhati dok se ne zgusne kao puding. U gotovu kremu umiksajte maslac. Ostavite kremu da se ohladi, ali pokrijte je prijanjajućom folijom da se ne stvori korica. Umutite vrhnje u šlag i sjedinite s kremom miksajući dok ne dobijete finu glatku kremu.
Stavite kremu u slastičarsku vrećicu i punite pečene tuljke od lisnatog tijesta. Pospite šećerom u prahu.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....