Ako ste ljubitelj pečenih krumpira, ali ih zaobilazite jer su puni škroba i debljaju, sigurno vam nije lako sad u sezoni neodoljivog mladog krumpira. Utješit ćemo vas receptom za prilog koji je toliko ukusan da se može poslužiti samo uz salatu. Puca od okusa, ali ne deblja, jer ima nizak glikemijski indeks.
Neki se žale da im nikad ne ispadne dobra kao pečeni krumpir, ali bez straha: po ovom će receptu biti još bolja od njega.
Pečena čičoka
Sastojci:
500 g čičoke
2 žlice maslinova ulja
2 grančice ružmarina
sol, papar
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 180 Celzijevih stupnjeva.
Čičoke operite i prerežite svaku napola, pa svaki komad položite prerezanom stranom prema dolje na lim za pečenje obložen papirom ili premazan maslinovim uljem. Čičoke pokapajte uljem i posolite, dodajte im ružmarin pa ih pecite oko pola sata ili dulje, sve dok nisu mekane kad ih bocnete vilicom.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....